Esettanulmány: A G&P segít egy autóipari gyártónak felgyorsítani az elektromos járművek gyártási programját

A kihívás

Mivel a kormány azt a szigorú célt tűzte ki az autóipari OEMek számára, hogy 2035-re minden új autó kibocsátásmentes legyen, az egyik gyártó nagyszabású programba kezdett, amelynek célja saját akkumulátorainak, elektromos meghajtóegységeinek és járműveinek fejlesztése, prototípusgyártása és végső gyártása.

Mivel a program már jól haladt, az OEM az új technológiák bevezetésének felgyorsítását tűzte ki célul.

Az OEM kiképezte és felvette saját belső munkatársait a programhoz, minden erőforrásukat bevetették, azonban külső segítségre volt szükségük, hogy további, megfelelően képzett szakembereket találjanak, amire a program igényt tartott.

A megoldás

A készségekkel és erőforrásokkal kapcsolatos kihívás megoldása érdekében az OEM úgy döntött, hogy egy külső partnerrel lép kapcsolatba, hogy további képzett technikusokat biztosítson számukra, és a G&P-t jelölte ki ehhez a projekthez.

A G&P kezdeti feladata egy kis csapat képzett járműtechnikus biztosítása volt, akik lehetőleg már rendelkeztek tapasztalattal az elektromos járművekkel (EV) való munkában. Azonban a további egyeztetések és a jövőbeni programütemezés felmérése után a követelmény jelentősen kibővült, és mérnöki támogatást is magában
foglalt, végül pedig megduplázódott.

A programgyorsítás elősegítése érdekében a G&P kidolgozott és  égrehajtott egy tervet, amely egy további csapat képzett szerelőt vezetett be a programba.

Amellett, hogy biztosította, hogy a technikusok rendelkeznek a szükséges képesítésekkel, készségekkel és tapasztalatokkal, a G&P azt is biztosította, hogy megfelelő viselkedésükkel sikeresen beilleszkedjenek, további értéket adjanak hozzá és valószínűleg hosszabb távon is az OEM csapat tagjai maradjanak.

Az eredmények

A G&P beavatkozása lehetővé tette az OEM számára, hogy teljesítse az elektromos jármű fejlesztési programjára vonatkozó tervét. A további képzett technikusok nemcsak azokat az erőforrásokat biztosították, amelyek szükségesek voltak az időzítési céljaik eléréséhez, hanem elismerték őket és a csapat teljes jogú tagjaként dolgoztak, proaktívan azonosítva a lehetséges problémákat, javaslatokat és folyamatfejlesztéseket a kihívások megoldására.

Mivel a G&P csapata rövid idő alatt 20 főről több mint napi 200 főre nőtt, a G&P saját csoportvezetőket vezetett be, hogy segítsenek felügyelni a program egyes aspektusait, és további bizalmat, támogatást nyújtsanak az OEM számára. A G&P felügyelői az OEM saját felügyeleti csapatait is helyettesítették az értekezleteken, amikor azok nem tudtak részt venni.

A G&P technikusai az OEM szerves részét képezik, tükrözve a vállalat rugalmasságát, szolgáltatási skáláját és elkötelezettségét a teljesítés iránt. Egy közös cél érdekében dolgozva a csapat egy harmonikus, dinamikus egységként működik, támogatva egymást a lehető legjobb járművek szállításában, így az OEM
számára a nettó zéró kibocsátásra való átállás sokkal elérhetőbbé válik.

Minőségügyi szolgáltatások nemzetközi partnereink számára 1994 óta.

Beszállítók OEM-ek

Kapcsolat

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

G&P Quality Management Kft 1133 Budapest, Váci út 76.

    +36 1 550 0339